"Нещасний випадок": Путін вперше прокоментував смерть Навального

Читати російською
Автор
Новина оновлена 18 березня 2024, 00:46

Російський диктатор визнав, що Навального планували обміняти

Російський диктатор Володимир Путін 17 березня вперше прокоментував смерть російського опозиціонера Олексія Навального, який помер майже місяць тому. Диктатор поглузував з його смерті, заявивши прилюдно, що це, мовляв, був "нещасний випадок", а взагалі-то Навального нібито хотіли обмінювати.

Про це він сказав під час виступу ввечері у своєму виборчому штабі. Путін цинічно заявив, що це "сумна подія", і не впустив нагоди в черговий раз згадати про США.

"Що стосується пана Навального. Так, він пішов із життя, це завжди сумна подія. В нас були інші випадки, коли люди у місцях позбавлення волі йшли з життя. А хіба у Сполучених Штатах такого не бувало? Бувало і неодноразово", — сказав він.

Також диктатор підтвердив інформацію, яку розповсюджували західні ЗМІ – що терористичний режим планував обміняти Навального на російських шпигунів та терористів, які перебувають у західних тюрмах. Нібито така ідея виникла за кілька днів до смерті опозиціонера.

"За кілька днів до відходу пана Навального із життя мені деякі колеги сказали, що не співробітники адміністрації, що є ідея обміняти пана Навального на людей, які перебувають у місцях позбавлення волі у західних країнах. Ви можете мені повірити, можете ні. Людина, яка зі мною говорила, ще фразу не закінчила, а я сказав: я згоден. Але, на жаль, сталося те, що сталося. Тільки за однієї умови я сказав: ми змінимо, але щоб він не повертався. Нехай там сидить. Але це трапляється, нічого з цим не вдієш, таке життя", – заявив він.

Нагадаємо, що 16 лютого повідомили про смерть Олексія Навального у колонії. Влада РФ заявила, що опозиціонер загинув від тромбу. Згодом у мережі з'явилась інформація, що незадовго до смерті Навального його мали обміняти.

Раніше "Телеграф" писав, що відомий розслідувач розповів, від чого міг померти Навальний.