Україна очікує потужного рішення щодо антиросійських санкцій на саміті Великої Сімки, – радник голови ОП Власюк

Читать на русском
Автор
Владислав Власюк Новина оновлена 05 червня 2024, 22:54
Владислав Власюк. Фото www.facebook.com/vladyslav.vlasiuk

Розширення санкцій проти РФ буде однією з тем під час зустрічі G7

Підтримка стратегії розширення антиросійських санкцій буде однією з тем на зустрічі Великої Сімки.

Про це заявив по відеозв'язку у ході першого щорічного "Саміту Свободи США-Україна", що проходить у Вашингтоні, округ Колумбія, 5-7 червня, радник керівника Офісу Президента України Андрія Єрмака, секретар санкційної групи Єрмака-Макфола Владислав Власюк, пише "Еспресо".

"Ми зустрічаємося з міжнародними експертами. Ми хочемо розробити певні підходи, критерії разом з ними для того, щоб представити їх відповідно у ті інстанції, які потрібно та зробити успішну розробку ось таких рекомендацій, включно з конфіскацією активів і інших речей, які будуть включені в ці санкції", — сказав Власюк.

"Під час зустрічі великої сімки — це буде одна з тем. Ми будемо сподіватися, що це буде потужне рішення по конфіскації активів Росії й надання позики Україні", — додав він.

За його словами, нещодавно відбулися консультації у Вашингтоні щодо розширення санкцій проти Росії, планується ще одна поїздка.

Водночас колишній посол США в Україні, аналітик Атлантичної ради Джон Гербст зазначив, що США і партнери повинні бути проактивними в питаннях допомоги Україні.

"США і партнери повинні надавати допомогу і вони це роблять. Вони мають бути проактивними. Це треба робити раніше, а не пізніше", — сказав він.

  • Лідери країн Великої сімки (G7) зберуться на саміті, що відбудеться 13-14 червня та обговорять підтримку України.
  • У Вашингтоні розпочав роботу перший щорічний саміт свободи США-Україна. Він триватиме три дні до 7 червня. Співорганізатором першого американсько-українського "Саміту Свободи" стала Національна асоціація підприємств оборонної промисловості України (NAUDI).