Правильний лічильник світла дозволить уникнути проблем та зекономити: як обрати

Читать на русском
Автор
Лічильник електроенергії
Лічильник електроенергії. Фото Depositphotos

Кожен лічильник має певні параметри

При купівлі житла потрібно ретельно слідкувати за тим, аби не було боргів, щоб не втрапити в халепу. Якщо ж ви вирішили зробити ремонт та одразу замінити лічильник електроенергії на більш сучасний, варто звернути увагу на кілька нюансів.

Як обрати тип лічильника розповіли на Hotline. Серед параметрів: сили струму, класу точності, типу та тарифності лічильника, варто звернути особливу увагу на два останні.

Тип лічильника, який потрібен споживачу, треба знати ще до того, як ви підете його купувати. Він залежить від формату підведення електрики до помешкання. Вони можуть бути однофазні чи трифазні, залежно від того як обрали будівельники та розподільча компанія.

Тариф лічильника дає можливість споживачам зекономити. У звичайного лічильника — один екран, який рахує спожиту енергію, тоді як у багатотарифних лічильників ситуація інша. Ціна на електроенергію коливається впродовж доби — вночі з 23:00 до 7:00 наступного дня коштує вона вдвічі нижче. На нічний час можна запланувати енергомісткі процеси — поставити прання, користуватися посудомийкою, увімкнути бойлер чи хлібопічку. Також є поділ на три тарифи, однак у них денні витрати дорожчі.

При купівлі багатотарифного лічильника потрібно зауважити, як він переходить на літній та зимовий час. Зазначається, що це програмується перед встановленням приладу обліку. Передавати потрібно у двотарифного лічильника три показники — денний, нічний та загальний.

Раніше "Телеграф" розповідав про заплановане підвищення цін на електроенергію. Ринкова ціна на електроенергію перевищує вартість для споживачів в два рази.