Втратив будинок у Гостомелі та став жертвою шахрая: де зараз фронтмен гурту "Плач Єремії" Тарас Чубай (фото)

Читать на русском
Автор
Тарас Чубай — де зараз автор хіта Вона і чим займається
Тарас Чубай — де зараз автор хіта Вона і чим займається. Фото Колаж "Телеграфа"

Будинок артиста пограбували російські окупанти

Відомий український виконавець, фронтмен гурту "Плач Єремії" Тарас Чубай, як і продюсер Юрій Фалеса, через ворожі обстріли втратив свій будинок під Києвом. Разом із сім’єю він переїхав до рідного міста.

"Телеграф" вирішив з’ясувати, чим зараз займається Тарас Чубай та як змінився. Артист зараз став менш активним у медійному полі.

Яким був творчий шлях Тараса Чубая

Український виконавець народився в 1970 році у Львові, у родині українського поета, перекладача та мистецтвознавця Григорія Чубая. У рідному місті Тарас закінчив музичну школу та Львівську консерваторію. У студентські роки з 1987 по 1992 роки брав участь у виступах театру "Не журись!". А в 1990 році разом із бас-гітаристом Всеволодом Дячишиним створив гурт "Плач Єремії", в якому виступає і донині.

Тарас Чубай
Тарас Чубай у 1990 році створив гурт "Плач Єремії"

У 2017 році Тарас Чубай отримав звання "Народного артиста України", за свою кар’єру він написав понад 100 пісень та видав 11 альбомів. Композиції "Вона", "Стрічка за стрічкою", "Я піду в далекі гори" та інші дуже полюбилися глядачам. І зараз патріотичні пісні гурту стали частіше крутити по радіо та виконуватися солдатами на передовій та в тилу.

Де зараз Тарас Чубай і чим займається

Разом із сім’єю український артист жив у Гостомелі (Київська область) і коли розпочалася війна він разом із дружиною були далеко від дому, а дітей залишили у бучанському пластовому таборі. Про це Тарас розповів в інтерв’ю Ukrayina. Коли російські війська почали наступ, артист поспішив додому, щоб урятувати дітей та батьків, і завдяки тому, що Тарас добре знав лісові дороги, їм вдалося виїхати й не потрапити до окупації.

Тарас Чубай
Тарас Чубай зараз живе у Львові

Однак будинок знаменитості пограбували окупанти, зі студії винесли музичне обладнання, а саме житло знищено уламками й непридатне зараз для життя. Будинок батьків дружини також серйозно постраждав.

Тарас Чубай разом із родиною повернувся до рідного Львова і там винаймає квартиру. Він продовжує виступати та активно займається волонтерством. За матеріальну допомогу українській армії військові нагородили його відзнакою.

Тарас Чубай
Тарас Чубай активно підтримує ЗСУ

Зазначимо також, що цього року Тарас Чубай став жертвою шахрая. Директор івент-агентства "Star Label" Тараса Доненка привласнив його гроші, а також "кинув" Руслану, Злату Огневич та групу "Скай". Внаслідок цього інциденту концерт гурту "Плач Єремії" у Дніпрі довелося скасувати.

Тарас Чубай
Тарас Чубай продовжує виступати із концертами

"Телеграф" писав раніше, де зараз акторка Марія Машкова і що говорить про війну. Акторка відмовилася від російського громадянства і не спілкується з батьком.