У РФ випадково визнали провину в гучній допінг-справі фігуристки Валієвої

Читать на русском
Автор
1418
Каміла Валієва
Каміла Валієва. Фото instagram.com/kamilavalieva26

Саме російська сторона проти оголошення повного тексту вердикту суду

Російське антидопінгове агентство (РУСАДА) просить Спортивний арбітражний суд (CAS) не публікувати мотивувальну частину рішення щодо російської фігуристки Каміли Валієвої. У РФ кричать про невинність спортсменки, проте при цьому намагаються приховати факти.

Про це повідомляє Р-Спорт. РУСАДА мотивує це прохання тим, що намагається "зберегти конфіденційність інформації", однак у мережі вважають інакше.

"РУСАДА з повагою ставиться до прав спортсменів. У цьому випадку ми зробили все, щоб зберегти конфіденційність інформації про справу захищеної особи.

Ми одержали повний текст рішення, юристи з ним знайомляться. З великою ймовірністю ми будемо просити CAS зберегти конфіденційність мотивувальної частини рішення", – йдеться в релізі РУСАДА.

У мережі вважають, що таким чином РФ хоче приховати правду у справі. Тепер інтерес до повного тексту вердикту лише збільшився. Користувачі вважають, що приховуючи факти, російська сторона фактично визнала свою провину.

Нагадаємо, CAS дискваліфікував Валієву на чотири роки за порушення антидопінгових правил, починаючи з 25 грудня 2021 року. У РФ вважають, що Захід таким чином прибрав зі спорту одну з найкращих фігуристок сучасності.