Samsung показав новий флагман Galaxy S24 Ultra: в ньому буде штучний інтелект

Читать на русском
Автор
536
Galaxy S24 Ultra візуально схожий на попередника. Але тільки візуально
Galaxy S24 Ultra візуально схожий на попередника. Але тільки візуально. Фото samsung.com

Новий флагман Samsung має вбудований штучний інтелект, який надає користувачу значно більше можливостей

Samsung 17 січня офіційно представила свій новий флагманський смартфон Galaxy S24 Ultra. Смартфон отримав удосконалену камеру, а також вперше в нього буде вбудовано штучний інтелект.

Презентація нового флагмана проходила наживо, трансляція була опублікована на офіційному Youtube-каналі Samsung Ukraine. Цікаво, що візуально новий флагман дуже схожий на попередню модель, S23, але це тільки візуальна схожість – S24 має низку відмінностей.

Так, рамку тепер виготовляють з титанового сплаву замість алюмінію. Це робить смартфон стійкішим до подряпин та механічних ушкоджень. Окрім того, S24 має плоский 6,8-дюймовий дисплей QHD+ Dynamic AMOLED 2X зі змінною частотою оновлення від 1 Гц до 120 Гц з підвищеною яскравістю, сам смартфон коротший та тонший, в ньому встановлено флагманський процесор Snapdragon 8 Gen 3, який відрізняється дуже високою продуктивністю.

Удосконалена камера флагмана – це новий 50-мегапіксельний 5-кратний телефотооб’єктив з оптичною стабілізацією з покращеною функцією нічної зйомки та Super HDR. Під корпусом ховається потужний акумулятор у 5000 mAh, що підтримує як дротову, так і бездротову зарядку у 45 та 15 Вт відповідно.

Але головне, що відрізняє S24 Ultra від попередників – це наявність штучного інтелекту. Можливості ШІ у флагмані дозволяють використати смартфон для великої кількості завдань. Які функції було додано завдяки ШІ:

  • "Живий переклад": функція, яка дозволяє перекладати розмови та будь-який текст у реальному часі.
  • "Перекладач": може розшифровувати розмови різними мовами між двома людьми. Тобто під час телефонної розмови різні мови не стануть на заваді спілкуванню.
  • Зробити розшифрований текст більш природнім допоможе Chat Assist.
  • Функція Android Auto приймає вхідні повідомлення та пропонує варіанти відповіді на них, що економить час.
  • ШІ також керує додатком "Нотатки", який впорядковує записи, створює шаблони та навіть може підібрати для них обкладинки.
  • Transcript Assist: він може розшифрувати, узагальнити та перекласти будь-які звукові записи, перетворивши їх на текст за допомогою ШІ.
  • Circle to Search: функція миттєвого пошуку за допомогою жестів, створена у співпраці з Google.

S24 Ultra має 12 гігабайтів власної вбудованої пам'яти. Але на вибір можна обрати для нього накопичувач на 256 ГБ, 512 ГБ або 1 ТБ. В Україні новий флагман буде коштувати від 57 999 грн за модель на 12 ГБ/256 ГБ.

Раніше "Телеграф" писав, чи можна заряджати смартфон зарядкою від планшета. Смартфон не перегріється і не вийде з ладу при підключенні до зарядки планшета, що означає, що таке з’єднання безпечне.