Золоте правило зарядки смартфона: як не "вбити" свій гаджет передчасно

Читать на русском
Автор
505
Правильна зарядка продовжить життя вашому телефону
Правильна зарядка продовжить життя вашому телефону

Головне правило: не нижче 20% і не вище 80%

З часом будь-який смартфон починає втрачати заряд, навіть якщо користувач вмикає режим економії батареї, вимикає яскраве підсвічування чи намагається менше грати в ігри.

Батарея смартфона здатна витримати до тисячі циклів зарядки-розрядки й тільки після цього підлягає заміні. Кожна зарядка вашого улюбленого смартфона підштовхує його до неминучого. Вже на середині терміну придатності акумулятор втратить близько 25% своєї місткості, на 800 циклів зарядки-розрядки — ще +25%.

Постає логічне запитання: що робити, щоб продовжити життя своєму ґаджетові? Відповідь проста:

  • Більшість експертів впевнені, що потрібно тримати заряд гаджета на рівні 20-80%. Тобто не нижче 20%, й не вище 80%. Є альтернатива – схема 50-70%. Але в цьому випадку будьте готові проводити зарядку кілька разів на день
  • Ніколи не залишайте телефон на зарядці на ніч. Якщо немає іншої можливості, принаймні встановіть обмеження до 80%
  • Не користуйтеся телефоном, доки він підключений до кабелю, адже так ви перегріваєте батарею та уповільнюєте час заряджання пристрою
  • Скоротіть до мінімуму використання бездротових зарядок. Такий процес заряджання сильно нагріває телефон, що погано позначається на його акумуляторі.
  • Уникайте перегріву ґаджета. Місткість батареї в гарячому смартфоні буде зменшуватися набагато швидше, ніж у холодному

В жодному разі не користуйтеся різними несертифікованими кабелями для зарядки або дешевими китайськими аналогами з AliExpress. Використання неофіційних кабелів часом може "вбити" ваш девайс, а дешеві бездротові зарядки не відводять тепло, через що телефон сильно нагрівається.

Дотримання цих простих правил продовжить життя вашому смартфону.

Нагадаємо, нещодавно "Телеграф" писав про те, як правильно заряджати смартфон в автомобілі.