Renault знімає з виробництва свій електрокар: у чому причина

Читать на русском
Автор
Renault Zoe Новина оновлена 20 січня 2024, 11:25
Renault Zoe. Фото Renault

Ера Renault Zoe добігає кінця

Renault Zoe — це електричний автомобіль, який виробляє французька автомобільна компанія Renault. Запущений в 2012 році, Zoe став одним із популярних електричних автомобілів в Європі завдяки своєму компактному розміру, прийнятній вартості та задовільній дальності їзди.

Та будь-що хороше має властивість закінчуватись. Так і ера Renault Zoe добігає кінця, повідомляє видання Autombile Propre.

Чому вирішили зняти з виробництва Renault Zoe?

Популярний бюджетний електрокар з невеликим запасом ходу залишить конвеєр французького бренду уже цього року. Автомобіль з електричною силовою установкою виробляли протягом 10 років. За цей час він відчутно постарів, хоч і отримував невеликі оновлення протягом життєвого шляху.

Модель зараз не може конкурувати з сучасними електрокарами — вони набагато ефективніші, мають більший запас ходу і таку ж ціну. Навесні Renault Zoe назавжди піде у забуття.

Замінити цю модель електрокара планують новим Renault 5 EV. Він буде виконаний у кузові хетчбека, і теж матиме бюджетний цінник. Одна з конфігурацій цього автомобіля буде дуже потужною — вона матиме 270 кінських сил. Базовий буде мотор на 135 кінських сил. Запас ходу теж значний — близько 400 кілометрів.

Раніше "Телеграф" писав про новий китайський седан з гібридною силовою установкою. Він витрачає всього 3,8 літра бензину на 100 км.