У Грузії звинуватили Зеленського у брехні та вимагають вибачень: у чому причина

Читать на русском
Автор
18166
Шалва Папуашвілі
Шалва Папуашвілі. Фото 1tv.ge

Таке ж звинувачення пролунало на адресу ще одного президента

У Грузії вимагають вибачень від президента України Володимира Зеленського та президента Молдови Маї Санду. На думку грузинської сторони, вони брехали, коли звинувачували Грузію у "катуваннях" експрезидента Михайла Саакашвілі.

Про це в інтерв’ю грузинському "Першому каналу" заявив речник парламенту Грузії Шалва Папуашвілі. За його словами, відповідний висновок було зроблено з доповіді Європейського комітету із запобігання катуванням і нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню.

"Сьогодні ми дізналися, що президент Зеленський брехав, коли звинуватив Грузію в тортурах Саакашвілі. Ми чули, що президент Санду брехала, коли звинуватила Грузію в тортурах Саакашвілі. Ми чули, що депутати Європарламенту брехали, коли звинувачували Грузію в тортурах Саакашвілі", — заявив Папуашвілі.

Він також зазначив, що багатьом західним політикам "було соромно перед Грузією та грузинським народом, тому що вони помилково звинуватили Грузію у тортурах Саакашвілі". Папуашвілі підкреслив, що грузинська сторона очікує, що "ці люди вибачаться".

Варто зазначити, що 18 січня Європейський комітет із запобігання катуванням і нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню оприлюднив доповідь, в якій було сказано про прийнятні умови утримання Саакашвілі в приватній тбіліській клініці "Вівамеді". Також у документі наголошується, що експрезидента Грузії тримають на самоті протягом багатьох місяців та позбавляють прогулянок на свіжому повітрі.

Нагадаємо, у липні 2023 року Володимир Зеленський після опублікування фото, на яких видно, що Саакашвілі за час перебування в ув’язненні змінився до невпізнанності, закликав світ відреагувати на ситуацію. Він нагадав, що Саакашвілі є громадянином України. Президент також закликав грузинську владу передати Україні Саакашвілі для необхідного лікування та догляду.