Росіян чекає "ускладнене життя": в ЗСУ цікаво прокоментували блекаут в Криму

Читать на русском
Автор
Наталя Гуменюк Новина оновлена 22 січня 2024, 15:24
Наталя Гуменюк. Фото Колаж "Телеграф"

Окупанти теж мають проблеми

Ввечері 18 січня в анексованому Криму стався масштабний блекаут. Це говорить про те, що Україна нищить військовий потенціал Росії на півострові не тільки у суто вогневий спосіб. Про це заявила керівниця пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк у марафоні.

Вона наголосила, що військові бази росіян теж живляться із загальної електроенергії півострова. А "ускладнення життя" цих баз є одним із завдань ЗСУ.

"Ситуація в Криму триває під гаслом продовження сезону "бавовни". Тому будуть ще відповідні зміни і в загальній логістиці. Нищення потенціалу ворога відбувається не тільки в суто вогневий спосіб. Треба розуміти, що військові бази, які розгорнуті на Кримському півострові, так само живляться від тої електрики, яка передбачена в загальному порядку, так само мають і водопостачання, і ускладнення їхнього життя. Це теж одне з наших завдань", — наголосила вона.

Нагадаємо, що світло зникло у Сімферополі, Керчі, Севастополі (як мінімум у частині), Феодосії, Джанкої та Саках. За словами псевдогубернатора Севастополя Михайла Развожаєва, сталося помилкове спрацьовування газового обладнання на Балаклавській ТЕС, через це відключилися два енергоблоки. В "адміністрації" міста Саки заявили, що більша частина міста залишилася без світла через аварію на лінії за межами міста. Також зупинилися всі насосні підприємства "Вода Криму".

Раніше "Телеграф" писав, що у тимчасово окупованому Криму через сильні зливи затопило вулиці деяких населених пунктів. Крім того, було переповнено місцеві водосховища.