Справа Мазепи. Суд ухвалив рішення щодо бізнесмена (відео та всі деталі)

Читати російською
Автор
Новина оновлена 22 січня 2024, 17:27

Бізнесмен може вийти під заставу, якщо внесе круглу суму

Печерський суд Києва помістив під варту бізнесмена Ігоря Мазепу, якого вчора затримали на кордоні. Директора інвестиційної компанії Concorde Capital підозрюють у махінаціях із землею у Київській області.

Про це стало відомо під час судового засідання, яке відбулося сьогодні та транслювалося онлайн. Бізнесмен перебуватиме під вартою до 27 лютого.

Мазепа може вийти з-під варти під заставу 349 мільйонів гривень, хоча прокуратура просила, щоб сума застави становила 700 млн гривень.

Нагадаємо, що Ігоря Мазепу було затримано 18 січня при спробі виїхати з України на форум у Давосі. У його офісах пройшли обшуки, а у прокуратурі повідомили, що бізнесмена підозрюють у незаконному заволодінні земельними ділянками Київської ГЕС. Йому загрожує до 12 років із конфіскацією майна. Як пізніше стало відомо, ця справа була відкрита ще 10 років тому й Ігор Мазепа проходить у ньому як "замовник заволодіння дільницями".

Сам бізнесмен у суді відкинув усі звинувачення та назвав справу проти нього "фільчиною грамотою". Водночас у ДБР стверджують, що "апетити" у Мазепи великі. Він націлився на кількасот гектарів землі.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що стоїть за затриманням Ігоря Мазепи — тиск силовиків на бізнес чи справді розслідування схеми про відчуження земель. Позиція всіх учасників процесу.