Відомого бізнесмена Мазепу затримали на кордоні: що сталося і до чого тут Росія

Читать на русском
Автор
1092
Ігор Мазепа Новина оновлена 19 січня 2024, 05:14
Ігор Мазепа. Фото Wikipedia

Адвокати бізнесмена стверджують, що обшуки незаконні

Співробітники Державного бюро розслідувань затримали українського бізнесмена та засновника інвестиційної компанії Concorde Capital Ігоря Мазепу. Він намагався виїхати з України.

Про це повідомляє "Економічна правда" із посиланням на власні джерела у правоохоронних органах. В офісі Мазепи відбуваються обшуки.

За словами правоохоронців, у справі проти Мазепи є російський слід, але подробиці не розголошуються. Бізнесмена було затримано 18 січня близько 15:00 у пункті пропуску "Шегині" на кордоні з Польщею. За словами адвокатів, Мазепа останнім часом часто виїжджав із країни у робочі відрядження та мав усі дозвільні документи. Цього разу він прямував на Всесвітній економічний форум у Давосі, про що повідомив усі необхідні органи.

Також вони підтверджують інформацію про те, що справа пов'язана з отриманням права на землю для будівництва котеджного містечка преміумкласу Goodlife Park у Вишгородському районі Київської області. Це містечко площею 40 га збудували ще 2013 року. На його території є мініготель, дитячий парк, спортмайданчик, ресторан та фітнес-клуб.

"Ми пов'язуємо такі дії ДБР з позицією Ігоря Мазепи щодо тиску силовиків на бізнес, зокрема у корпоративній суперечці з приводу Майницького родовища за участю інвест-банкіра", — сказали адвокати.

Водночас в офісі Concorde Capital відбуваються обшуки, але, як повідомляють адвокати бізнесмена, силовики не отримали від суду дозволу на проведення обшуків. Тому, щоб потрапити всередину бізнес-центру, вони вибили двері.

"Забирають усі документи, які не стосуються справи, а пов'язані з усіма напрямками бізнес-активності Ігоря Мазепи. Вилучено особисті речі співробітників, які працюють в інших проєктах. Силовики без ухвали суду провели обшук автомобіля. Також і інші слідчі дії були проведені без допуску до них адвоката, хоча останній прибув на місце подій. Також проводяться обшуки у приміщеннях співробітників компанії на що теж немає ухвали суду. Вилучаються особисті речі, гроші", — йдеться у коментарі.

Хто такий Ігор Мазепа і що про нього відомо

Ігор Мазепа — це генеральний директор української інвестиційної компанії Concorde Capital, яка була заснована у Києві у 2004 році. З липня по вересень 2014 року був членом Наглядової ради ПАТ "Альфа-Банк", а з 10 листопада 2016 року по 14 серпня 2018 року Ігор Мазепа входив до складу наглядової ради ПАТ "Укрсоцбанк".

Крім того, Мазепа – це один із найближчих співробітників українського олігарха Сергія Тігіпка.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що це не перший скандал з Ігорем Мазепою. Восени минулого року бізнесмен поїхав на полювання до іншої країни.