Справа Мазепи. Суд ухвалив рішення щодо бізнесмена (відео та всі деталі)

Читать на русском
Автор
Ігор Мазепа Новина оновлена 22 січня 2024, 17:27
Ігор Мазепа. Фото epravda.com.ua

Бізнесмен може вийти під заставу, якщо внесе круглу суму

Печерський суд Києва помістив під варту бізнесмена Ігоря Мазепу, якого вчора затримали на кордоні. Директора інвестиційної компанії Concorde Capital підозрюють у махінаціях із землею у Київській області.

Про це стало відомо під час судового засідання, яке відбулося сьогодні та транслювалося онлайн. Бізнесмен перебуватиме під вартою до 27 лютого.

Мазепа може вийти з-під варти під заставу 349 мільйонів гривень, хоча прокуратура просила, щоб сума застави становила 700 млн гривень.

Нагадаємо, що Ігоря Мазепу було затримано 18 січня при спробі виїхати з України на форум у Давосі. У його офісах пройшли обшуки, а у прокуратурі повідомили, що бізнесмена підозрюють у незаконному заволодінні земельними ділянками Київської ГЕС. Йому загрожує до 12 років із конфіскацією майна. Як пізніше стало відомо, ця справа була відкрита ще 10 років тому й Ігор Мазепа проходить у ньому як "замовник заволодіння дільницями".

Сам бізнесмен у суді відкинув усі звинувачення та назвав справу проти нього "фільчиною грамотою". Водночас у ДБР стверджують, що "апетити" у Мазепи великі. Він націлився на кількасот гектарів землі.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що стоїть за затриманням Ігоря Мазепи — тиск силовиків на бізнес чи справді розслідування схеми про відчуження земель. Позиція всіх учасників процесу.