"Дасть те, що потрібно для перемоги": Джонсон здивував прогнозом на випадок перемоги Трампа на виборах

Читать на русском
Автор
1077
Дональд Трамп
Дональд Трамп. Фото facebook.com/DonaldTrump

Саме він був тією людиною, яка прийняла рішення надати Україні військову допомогу — комплекси Javelin

Колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон вважає, що Дональд Трамп у разі своєї перемоги на президентських виборах у США не відмовиться підтримувати Україну. Щобільше, висока ймовірність того, що він збільшить допомогу.

Таку думку Борис Джонсон висловив у колонці для Daily Mail. Він аргументував її тим, що тоді як ніхто із західних союзників не зробив нічого, щоб зупинити вторгнення Росії в Україну у 2014-му році, в тому числі й тодішній президент США Барак Обама, Трамп почав постачати Києву зброю.

"Ні французи, ні німці, ні, відверто кажучи, не зробив цього і тодішній уряд Британії, який вирішив – загадковим чином – вмити руки і довірити долю українців нормандському формату, що морально збанкрутував", – нагадав Джонсон події того часу.

Водночас Трамп, продовжив Джонсон, був тією людиною, яка прийняла рішення надати Україні військову допомогу — комплекси Javelin. В результаті вони допомогли захистити Київ на початку повномасштабної війни у 2022 році. Тоді, наголосив колишній прем’єр-міністр Великої Британії, "українці змогли приголомшити світ і змусити армію Путіна тікати зі столиці".

"Я просто не можу повірити, що Трамп кине українців, навпаки, зрозумівши, що він, безперечно, зробив, що з Путіним не потрібно укладати жодної угоди, я вважаю, що є добрий шанс, що він подвоїть свої зусилля і завершить те, що почав, – давши їм те, що їм потрібне для перемоги", — резюмував Борис Джонсон.

Як повідомляв "Телеграф", нещодавно Трамп знову висловився на тему війни України та РФ, заявивши, що міг би вирішити це питання "дуже швидко". При цьому подробиць свого плану він не відкривав. У відповідь президент України Володимир Зеленський знову запросив його до Києва.