Буданов зустрівся з послом Японії і зробив інтригуючий натяк

Читать на русском
Автор
662
Учасники зустрічі
Учасники зустрічі. Фото ГУР

Японія – послідовний та надійний партнер України

Начальник Головного управління розвідки України Кирило Буданов та перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова провели робочу зустріч із послом Японії в Україні Мацудою Кунінорі. У ГУР наголосили, що Японія – один із найнадійніших і послідовних партнерів нашої країни у боротьбі з російськими окупантами.

"Продовжуємо діалог, ділимося досвідом, обговорюємо цікаві ідеї, зміцнюємо партнерство заради руху до справедливого світу та звільнення всіх наших земель від російських окупантів", — зазначили у ГУР.

Варто зазначити, що Японія з перших днів повномасштабної війни виявила величезну солідарність з українцями. Звичайні громадяни країни стояли в черзі до українського посольства в Токіо, щоб висловити підтримку та допомогти. Прості японці та навіть діти несли свої заощадження. Один із чоловіків передав гроші із запискою: "Не здавайтеся Росії". Солідарність з Україною виявили й чиновники. У дипвідомство приходили висловити свою підтримку губернатори та мери.

Як повідомляв "Телеграф", у грудні Японія заявила про надання додаткової допомоги Україні у розмірі 4,5 млрд доларів. Таким чином, країна хоче допомогти у відновленні та має намір і надалі надавати свою підтримку, зазначив прем’єр-міністр Фуміо Кісіда.