У Кремлі захвилювалися можливістю передачі Україні заморожених активів РФ: загрожують діями у відповідь

Читать на русском
Автор
1842
Будівля Кремля
Будівля Кремля. Фото rbc.ru

У Путіна вважають, що не було підстав для арешту активів

У Кремлі 5 лютого прокоментували можливе використання заморожених російських активів на користь України. Якщо це станеться, то РФ судитиметься із Заходом, адже такі дії є "глибоко незаконними".

Росія має намір позиватися до тих, хто приймає ці рішення і хто їх реалізує. Про це офіційний представник Кремля Дмитро Пєсков заявив журналістам, пише "Інтерфакс-Росія".

Китай гальмує будівництво російського газопроводу

"У разі якщо такі рішення будуть прийняті, вони будуть глибоко незаконні, і вони будуть мати і для тих, хто приймає ці рішення, і для тих, хто реалізує ці рішення, дуже-дуже довгі на багато десятиліть судові перспективи", — заявив Пєсков.

Нагадаємо, що Євросоюз та країни "Великої сімки" обговорюють можливість використання активів Центробанку РФ для фінансування України. У Росії це назвали незаконним. У Кремлі наголосили, що захищатимуть свої інтереси.

Раніше партнери досягли політичного рішення щодо передачі Україні доходів від заморожених російських активів. Але про повну конфіскацію не йдеться.

"Телеграф" раніше писав, що колишній президент Світового банку Роберт Зеллік закликав партнерів не зволікати та передати заморожені російські активи Україні. Це буде сигнал Кремлю, що йому не вдасться перемогти у війні. А ще таке рішення має низку стратегічних вигод.