В "Армії відновлення" вже 88 тисяч безробітних: чим займаються та скільки отримують

Читать на русском
Автор
935
Армія відновлення
Армія відновлення. Фото bigmir.net

Щомісячна оплата за роботи складає 10 650 гривень

Станом на лютий 2024 року в "Армії відновлення" задіяно вже 87 852 безробітних мешканців України. Програма діє у 19 областях країни.

Про це повідомляє Державна служба зайнятості у Telegram-каналі. Види суспільно корисних робіт залежать від потреб конкретного регіону.

Найчастіше це розбір завалів, розчищення доріг, розвантаження допомоги. Повний перелік робіт наводимо нижче:

  • допомога постраждалим внаслідок бойових дій;
  • будівництво захисних споруд;
  • надання соціальних послуг у "Пунктах незламності";
  • розвантаження та фасування гуманітарної допомоги;
  • роботи з подолання наслідків паводку, ліквідація наслідків пошкодження Каховської ГЕС;
  • плетіння маскувальних мереж, розбір завалів.

Щомісячна оплата за такі роботи складає 10650 гривень. Повідомляється, що Україна виплатила заробітну плату за участь у суспільно корисних роботах на суму 582 млн гривень.

Наразі "Армія відновлення" діє у 19 регіонах України. Найбільше безробітних задіяно у Харківській області – 17 180 осіб, Донецькій – 11 170, та Київській – 10 634.

Нагадаємо, проект "Армія відновлення" стартував з осені 2022 року. Приєднатися до роботи можуть ті, в чиїх областях необхідні суспільно корисні роботи. Дізнатися про робочу потребу можна в ОВА, а також у військовому командуванні області.

Працювати можуть працездатні особи, які зареєстровані як безробітні чи внутрішньо переміщені особи, які не мають обмежень за станом здоров’я. З працівниками укладаються термінові трудові договори.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що Японія виділить Україні 106 млн доларів США на відновлення інфраструктури після війни в семи регіонах країни.