"Є всі запевнення від США": Шмигаль зробив заяву щодо передачі Україні заморожених активів РФ

Читать на русском
Автор
Денис Шмигаль
Денис Шмигаль. Фото facebook.com/dshmyhal

Гроші підуть на відновлення країни

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що США запевнили Україну у майбутньому вилученні російських активів для фінансування відновлення нашої країни. Також Київ активно працює з Білим домом та Конгресом, щоб отримати військову допомогу на 2024 рік.

Про це Шмигаль сказав, відповідаючи на питання про можливу перемогу Дональда Трампа на виборах президента у США у листопаді 2024 року. Його слова цитує Politico.

"У нас є всі запевнення від Сполучених Штатів про довгострокову підтримку України — наприклад, вилучення російських активів для фінансування відновлення України. Ми наполегливо працюємо з адміністрацією президента Байдена та з Конгресом, щоб отримати підтримку на 2024 рік. Ми подивимося, як розвиватимуться умови в 2025 році", — сказав Шмигаль.

Нагадаємо, заступник спікера Державного департаменту США Ведант Патель заявив, що Сполучені Штати та союзники продовжують роботу щодо повної конфіскації заморожених активів Росії, оскільки це допоможе притягти Кремль до відповідальності за агресивну війну. Однак цей процес не буде швидким.

Своєю чергою, Росія розробляє судовий позов, покликаний перешкодити Сполученим Штатам та Європейському Союзу конфіскувати російські активи, заморожені в рамках санкцій, для подальшої передачі грошей Україні. Щобільше, росіяни знайшли на Заході безпринципні міжнародні юридичні компанії, які погодились представляти інтереси терористів у західних судах.

Адміністрація Джо Байдена підтримує законопроєкт, який передбачає можливість конфіскації заморожених активів Російської Федерації. Йдеться про 300 мільярдів доларів, які будуть спрямовані на відновлювальні роботи в Україні.