"За неявку до ТЦК блокують картки": Росія запустила черговий фейк

Читать на русском
Автор
Банківські картки
Банківські картки. Фото Відкриті джерела

РФ вчергове намагається посіяти панічні настрої серед українців

Російські Telegram-канали поширюють інформацію про те, що "Ощадбанк" нібито почав блокувати картки клієнтів через неявку до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Як доказ російські пропагандисти також поширюють скріншот начебто повідомлення від фінустанови.

Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки. Зазначається, що детальнішу інформацію про "блокування" банк буцімто пропонує дізнатись у територіальному центрі комплектування, в якому людина перебуває на обліку.

"Верифікувавши інформацію в "Ощадбанку", Центр повідомляє, що це фейк. Неявка в ТЦК та СП подається як адмінпорушення, а суди ухвалюють постанову про притягнення до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу. Таку постанову направляють у виконавчу службу, яка відкриває провадження і блокує рахунки", — пояснили у Центрі.

Там також зазначили, що банківські рахунки можуть блокуватися через несплату штрафу, а ніяк не на основі звернень ТЦК та СП. Також у Центрі підкреслили, що, поширюючи таку брехню, російські пропагандисти намагаються посіяти панічні настрої серед населення.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що у мережі поширюється інформація про те, що у Києві нібито почали примусово мобілізували медичних працівниць. Повідомлялося, що вони нібито мають пройти підготовку на полігоні, а потім відправитись на фронт.