Замість чайових: Monobank запускає новий сервіс на підтримку ЗСУ

Читать на русском
Автор
Картка Monobank
Картка Monobank. Фото Відкриті джерела

Задонатити на військо тепер можна буде під час розрахунку в кафе

Віртуальний банк Monobank запускає новий сервіс "Бойові". З його допомогою українці при розрахунку в закладах громадського харчування зможуть віддячити військовим за захист.

Про це в Telegram-каналі повідомив співзасновник банку Олег Гороховський. Він зазначив, що українці щомісяця залишають більше 100 мільйонів гривень чайових у якості подяки в кафе та ресторанах.

"А чи мали б ми змогу, в принципі, відвідати кафе чи ресторан, якби не Збройні сили? Ні! Саме тому ми придумали "Бойові". Це як чайові, тільки чайові це вдячність за сервіс, а "Бойові" це вдячність за життя. Ми хочемо стати першою країною в світі, яка зробить щоденною звичкою не лише чайові, а і "Бойові", — зазначив Гороховський.

Співзасновник банку підкреслив, що тепер при оплаті рахунку по QR-коду в закладах, які активують новий сервіс, після екрана чайових зʼявиться новий екран "Бойових", де відвідувачі матимуть змогу віддячити за захист. За його словами, ці гроші будуть використані на прямі потреби війська.

"Кожен заклад може додати свою "Банку" і "Бойові". Гроші підуть тим підрозділам або військовим, яким допомагає саме ваш бізнес. Ви ж всі допомагаєте, правда?! Якщо б не ЗСУ, за столиками у ресторанах було б завжди пусто. Та і столів напевно вже не було б. Памʼятайте про це за кожною філіжанкою кави. І залишайте не лише чайові тим, хто нам її приготував, а і "Бойові" тим, завдяки кому, ця кава взагалі можлива", — підкреслив Гороховський.

Він також повідомив, що для підключення "Бойових" заклад має звернутися до свого аккаунт-менеджера.

Нагадаємо, 19 січня у Monobank стався черговий масштабний збій – вже третій раз за місяць. Користувачі скаржилися на неможливість проводити будь-які транзакції у додатку банку.