Законопроєкт щодо мобілізації: Арахамія сказав, що точно виправлять, і пообіцяв, що "легко не буде"

Читать на русском
Автор
3587
Давид Арахамія
Давид Арахамія. Фото 24tv.ua

Йде пошук балансу між інтересами військового командування, бізнесу та громадян

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія назвав пункти законопроєкту про посилення мобілізації, підтриманого Верховною Радою України за основу у першому читанні 7 лютого, які доопрацьовуватимуться до другого читання. Він зазначив, що "питання до нього є у всіх" і пообіцяв, що блокування рахунків ухилянтів точно не буде підтримано.

У своєму Telegram-каналі він розповів, над чим планують працювати. Щонайменше три пропозиції підготують до другого читання.

"Щодо людей з інвалідністю і тих, хто за ними доглядає, залишимо все в редакції чинного законодавства. Переглянемо ще раз підхід до аспірантів. Фінального рішення ще немає, будемо шукати компроміс. Точно неприйнятними є норми щодо блокування особистих рахунків громадян. Не бачу в Раді тих, хто би таке підтримував", — написав нардеп.

За словами Арахамії, ці питання вже у роботі. Крім того, у міжфракційній робочій групі йде робота над іншими пунктами законопроєкту. Йде пошук балансу між інтересами військового командування, бізнесу та громадян.

"Завдання не з легких, роботи буде багато", — резюмував він.

Раніше "Телеграф" писав про основні пункти законопроєкту щодо посилення мобілізації. Ключовий момент — запровадження електронних повісток, але є й багато інших змін.