F-16 вже з гербом України: у мережі показали яскраве фото (оновлено)

Читать на русском
Автор
5027
F-16
F-16. Фото Thepage.ua

Літак поки за кордоном

В мережі з'явилось фото американського винищувача F-16 з українськими розпізнавальними знаками. Але літак ще перебуває за кордоном.

Це фото опублікували у виданні "Голос Америки". Журналісти поспілкувались з льотчиком ПС ЗСУ "Фантомом".

На світлині, яку опублікували добре видно наш герб та кольори прапору.

F-16 з українською символікою

Тим часом у мережі засумнівалися в істинності знімка та провели аналіз.

Знімок першого F-16 з українськими тактичними знаками, здається, не проходить автентифікації. Про це написало видання "УНІАН".

"На зображенні ви можете побачити області, підсвічені фіолетовим кольором – саме в тих місцях, де нанесені знаки. Це артефакти стиснення, які стосуються якогось іншого зображення. У кожного оригінального знімка артефакти однорідні, якщо вони відрізняються, це означає, що, можливо, редагувався знімок у графічному редакторі", — йдеться у повідомленні.

Аналіз фото

Також там написали, що не будуть стверджувати, що знімок відфотошоплений, тому що завжди є ймовірність програмної помилки.

"Якою б історія знімка не була, засмучуватися немає сенсу. F-16 в Україну неминуче прибудуть, просто раніше, або трохи пізніше", — додали у виданні.

Зазначимо, що Нідерланди готують до відправки Україні ще шість винищувачів F-16 на додачу до 18 літаків, які почали готувати у грудні минулого року. Таким чином, ЗСУ скоро отримають від Нідерландів перші 24 машини.

Про це повідомляє у Twitter (X) міністр оборони країни Кайса Оллонґрен. Вона зауважила, що перевага України в повітрі має важливе значення для протидії російській агресії.

"Міністерство оборони Нідерландів готує до постачання Україні ще шість винищувачів F-16", — йдеться в заяві.

А командувач Об’єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв заявив, що Україна очікує поставку винищувачів F-16 з далекобійними ракетами на 300-500 км.

За його словами, це дозволить Силам оборони України досягти ще більших успіхів на полі бою та звільнити нашу територію від ворога.

Раніше "Телеграф" писав, хто, коли та чим збивав F-16, який отримає Україна.