Сильний вчинок: рідні померлої українки наважилися віддати її органи, вони можуть врятувати 4 життя

Читать на русском
Автор
1914
Операція
Операція. Фото freepik.com

Смерть була раптовою

Увечері в неділю, 11 лютого, до лікарні міста Бровари госпіталізували 44-річну жінку із селища Калита через розрив аневризми головного мозку. На жаль, лікарі зафіксували смерть мозку та родичі пацієнтки дали дозвіл на трансплантацію органів.

"Ми зробили заявку до центру трансплантації. Після огляду та проведених аналізів померлої, її серце підходило жінці, яка чекає операції в Інституті Шалімова", – повідомив під час оперативної наради повідомив директор ББКБ Валентин Багнюк, його слова цитує "Трибуна Бровари".

Національний інститут хірургії та трансплантології ім. Шалімова окрім серця отримав ще три донорські органи для проведення подальших трансплантацій. Нирку померлої жінки вже пересадили пацієнтові. Серце проходить останню стадію підготовки для пересадки. Крім того, готують до операцій хворих, яким планується трансплантувати печінку та другу нирку.

Раніше "Телеграф" розповідав, що мама маленького хлопчика, який помер від спонтанного крововиливу в головний мозок, наважилася віддати синові органи для порятунку інших дітей. Жінка розповіла про причини свого вчинку.