НАТО хоче передати мільйон дронів Україні: міністр Камишин розповів у коментарі "Телеграфу", де їх можна взяти

Читать на русском
Автор
1383
БПЛА
БПЛА

Україна здатна сама зробити мільйон дронів

Країни НАТО могли б допомогти Україні з бойовими дронами просто закупивши їх в української промисловості, яка має достатньо ресурсу, щоб їх виробити.

Про це розповів міністр із питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін у коментарі "Телеграфу" на полях Мюнхенської конференції безпеки.

"У нас є багато переговорів із партнерами щодо довгострокових проєктів. Перший і головний конкретний проєкт, який ми тут просуваємо сьогодні, це закупівля мільйона дронів, як і оголошено секретарем НАТО Столтенбергом, їх закупівля в українських виробників", — сказав Камишін.

За його словами, Україна виробляє хорошу продукцію, а промисловість здатна виготовити її за конкурентною ціною. За його словами, це зараз найкращий спосіб допомогти нашій країні отримати цей мільйон дронів.

Камишін також відмовився коментувати питання відкриття нових спільних підприємств із західними партнерами, наголосивши, що зараз не може про це розповідати.

Як повідомлялося раніше, 15 лютого генсек Альянсу Єнс Столтенберг заявив, що після засідання Ради Україна-НАТО було ухвалено рішення про створення Коаліції дронів, яку очолять Британія та Латвія. При цьому він додав, що метою коаліції є передача ЗСУ мільйона безпілотників, але не уточнив, про який тип йдеться.

Після цього Мінстратегпром виступило з ідеєю про те, щоб ці дрони були закуплені та виготовлені безпосередньо на українських підприємствах.