Зеленський провів розмову з Байденом та делегацією Конгресу США: говорили про ситуацію на фронті та військову допомогу

Читать на русском
Автор
536
Зеленський із членами Конгресу
Зеленський із членами Конгресу

Обговорювалися ситуація на фронті та розвиток української оборонної промисловості

Президент України Володимир Зеленський під час участі у Мюнхенській безпековій конференції провів телефонну розмову з американським колегою Джо Байденом, а потім зустрівся з членами Палати представників Конгресу.

Як повідомив глава держави у своєму Facebook, під час розмови обговорювалася поточна ситуація на полі бою та необхідності захисту демократії та свободи.

"Я радий, що можу розраховувати на повну підтримку американського президента. Віримо й у мудре рішення Конгресу США", — написав він, не вдаючись до деталей розмови.

Також він зазначив, що сторони погодилися підтримувати контакти із наближенням другої річниці російського вторгнення.

Варто зазначити, що, крім розмови з Байденом, Зеленський також провів зустріч із делегацією Палати представників Конгресу США. Як повідомляється в його telegram-каналі, там були члени і Демократичної, і Республіканської партії.

Президент України розповів американським законодавцям про ситуацію на полі бою та розвиток оборонних технологій. Окремо торкнулася тема розвитку дронів.

"Сподіваємося на ухвалення Палатою представників рішень, які забезпечать подальшу необхідну підтримку України з боку США. Ми маємо перемогти у цій війні. І ми маємо зробити це в єдності, захистивши наші спільні цінності", — зазначив він.

Як повідомлялося раніше, віцепрезидент США Камала Харріс під час спільного брифінгу із Зеленським повідомила, що підтримка України з боку США не припиниться, оскільки наша країна має двопартійну підтримку у Конгресі.