Україна знайшла та повернула 11 дітей, яких викрала Росія: деяким знадобилася допомога лікарів (фото)

Читать на русском
Автор
Україна знайшла та повернула 11 дітей, яких викрала Росія: деяким знадобилася допомога лікарів (фото)

Деякі їхні діти отримали поранення під час обстрілів

Україна за сприяння Катару та підтримки ЮНІСЕФ змогла повернути з Росії та окупованих територій 11 дітей. Деяким із них одразу знадобилася медична допомога.

Як повідомив у своєму telegram-каналі уповноважений з прав людини Верховної Ради Дмитро Лубінець, всього повернули шістьох дівчаток та п’ятьох хлопчиків. Найменшій дитині 2 роки, а найстаршій — 16 років.

Зазначається, що двом дітям відразу після прибуття знадобилася допомога лікарів, оскільки одна із них взагалі не може рухатися.

"На жаль, доля дітей трагічна — вони змушені були пережити окупацію рідних міст, бомбардування та поранення, смерть рідних. Деяких РФ примусово паспортизувала і навіть знайшла їм "опікунів", — йдеться у повідомленні.

Тепер дітям буде надано необхідну психологічну та гуманітарну допомогу.

У повідомленні зазначено, що напрацюванням шляху повернення дітей додому та всім процесом займався Офіс омбудсмена разом з іншими органами державної влади. Посередництвом займався Катар, а посол країни в Україні Гаді Аль-Гаджрі навіть був присутній під час повернення дітей додому.

Як повідомлялося раніше, 31 січня відбувся масштабний обмін полоненими з Росією. Додому повернулося 207 українців, серед яких як військові, так і цивільні особи.