На Дніпропетровщині екстрені відключення світла: вже відомо графіки

Читати російською
Автор
Новина оновлена 16 травня 2024, 15:29

Жителів регіону попросили з розумінням ставитися до ситуації, що склалася

У Дніпропетровській області з 16 травня за розпорядженням НЕК "Укренерго" запроваджено екстрені відключення світла через важку ситуацію з енергетичною інфраструктурою. Разом із ними діють і стабілізаційні відключення.

Зазначається, що графіки погодинних відключень діятимуть з 16:00. Про це повідомляє "Підприємство з експлуатації електричних мереж "Центральна енергетична компанія"".

"Графіки починають застосовуватися з V черги. Максимальний час відключення електроенергії складає близько 4-х годин", — інформує компанія.

На сайті вже опубліковано графіки погодинних відключень світла у Дніпрі для усіх черг.

Графік, що має діяти 16 травня
Графік, що має діяти 16 травня

Зауважимо, що раніше у ДТЕК повідомляли про стабілізаційні відключення. Інформація з’явилася на сторінці компанії Facebook.

"Друзі, ситуація в енергосистемі надзвичайно складна — зберігається дефіцит електроенергії. НЕК "Укренерго" довів ліміти — обмеження споживання електроенергії для Дніпропетровської області на 16 травня", — йдеться у повідомленні.

У компанії наголосили, що за таких умов графіки стабілізаційних відключень, розміщені на сайті ДПЕК, не діють.

Жителів регіону попросили з розумінням ставитися до ситуації, що склалася.

Нагадаємо, що через атаки РФ на об'єкти енергоструктури України по всій країні 14 травня ввели відключення світла. У деяких областях вони були екстреними, а в деяких дотримувалися графіків. В енергосистемі країни не вистачало і продовжує бракувати потужностей, щоб забезпечити споживачів електроенергією одночасно.

Раніше "Телеграф" оприлюднив актуальний розклад виключення світу у Львові та області.