"Вивчає список кораблів": у мережі відреагували на багатозначне фото Буданова

Читать на русском
Автор
Кирило Буданов Новина оновлена 04 червня 2024, 15:53
Кирило Буданов. Фото Kyrylo Budanov / Facebook

Начальник української розвідки показав, якими книгами поповнив свою бібліотеку

Голова Головного управління розвідки Кирило Буданов поповнив свою бібліотеку книгами з фестивалю "Книжковий арсенал", що проходив у Києві. На деяких навіть є автографи авторів.

Про це начальник ГУР розповів на своїй сторінці у Facebook. За його словами, побувати особисто на фестивалі йому не вдалося, але здобути кілька чудових книг, представлених там йому таки вийшло.

"Попри війну і постійну небезпеку російських атак, черги охочих потрапити на книжковий фестиваль розтяглися на сотні метрів. Українці вкотре демонструють, що нація, яка любить і читає, завжди буде перемагати ворога, зомбованого путінським телевізором", — написав Буданов.

На опублікованих фотографіях видно, що голова розвідки отримав такі книги:

  • "Анатомія ненависті. Путін та Україна" (Сергій Руденко);
  • "Чорний лис" (Андрій Кокотюха);
  • "Ми були солдатами ... і молодими" (Гаролд Г. Мур, Джозеф Л. Ґеллоуей);
  • "Лицар свободи" (Джохар Дудаєв);
  • "Євген Коновалець" (Олександр Кучерук, Юрій Черченко, Михайло Ковальчук);
  • "Голодомор. Історія неусвідомленої травми" (Віталій Огієнко).
  • "На чорноморській хвилі. 33 століття копаного моря" (Антон Санченко);

На фотографію з останньою книгою відреагував її автор на своїй сторінці у Facebook. Антон Санченко коротко з іронією написав : "Я непозбувно збентежений". Тим часом у коментарях під постом користувачі обговорюють, як Буданов використовуватиме знання.

Книга "На чорноморській хвилі. 33 століття копаного моря", яку тримає в руках Буданов, — популярний виклад історії Чорного моря від ахейського "Арго" до російської "Москви", від XIII ст. до зв. е. до 13 квітня 2022 року. Мабуть, цей момент і видався автору цікавим. Буданов неодноразово робив серйозні заяви щодо Криму та Чорного моря. Крім того, численні атаки ГУР по тимчасово окупованій території Криму, де знаходяться загарбники, дають успішні результати. Водночас завдяки ефективній роботі розвідки, Чорноморському флоту РФ було завдано непоправної шкоди.

Зазначимо, що фраза "непозбувна бентега" стала мемом у 2017 році. Це сталося після виходу українського перекладу роману "Маг" Джона Фаулза у видавництві "КСД", де мем і був уперше вжитий перекладачем Олегом Королем. Вжитий в українському перекладі Олегом Королем вираз "непозбувна бентега" викликав фурор у мережі. Дехто вважав його невдалим і жартував по ньому. Водночас дехто твердив, що фраза розкриває багатство української мови.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що навесні Кирило Буданов анонсував серйозні події у Чорному морі.