Відключень стане менше, а світла більше: експерт назвав дату, коли ситуація покращиться та причини

Читать на русском
Автор
964
Енергетика
Енергетика. Фото Колаж "Телеграфу"

Це за умови, що не буде нових руйнівних ударів по енергосистемі, зазначив він

В Україні тривають відключення електропостачання. Жорсткі обмеження будуть й у наступні 10 днів, але потім ситуація має покращитися.

Про це розповів директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко в ефірі "Київ 24". За його словами, поліпшення принесе кілька факторів.

Омельченко сказав, що дефіцит ще триватиме ще близько 10 днів, а потім має почати зменшуватися. По-перше, буде спадати спека, по-друге, планується виведення з ремонту блоку АЕС.

Також, за його словами, можливо, покращиться ситуація на теплових електростанціях та гідроелектростанціях. Тому з кінця липня — початку серпня можна очікувати менших відключень.

"Але, знову таки, це за умови, що не буде нових якихось потужних руйнувань рашистами нашої енергетичної інфраструктури", — наголосив директор енергетичних програм Центру Разумкова.

Нагадаємо, нещодавно в "Укренерго" дали просте пояснення, як працюють графіки відключення світла. Люди вже почали плутатися з тим, як усе це працює, тому енергетики докладно пояснили алгоритми.