"Коломойський не мав рахунків у Реал Банку": адвокат Коломойського відповів на нові звинувачення БЕБ

Читать на русском
Автор
Ян Доброносов, "Телеграф" Новина оновлена 10 вересня 2024, 18:46

Адвокат Ігоря Коломойського Олександр Лисак прокоментував нові звинувачення, висунуті Бюро економічної безпеки (БЕБ) проти його клієнта.

Коментуючи опублікований БЕБ пресреліз, де бізнесмена Ігоря Коломойського було названо причетним до операцій з маскування і виведення 4 млрд гривень через "Реал Банк", Лисак заявив, що такі заяви є черговою спробою порушення прав його клієнта на презумпцію невинуватості.

"БЕБ додав нову порцію недостовірної інформації щодо нашого підзахисного", — заявив адвокат. За його словами, Ігор Коломойський ніколи не мав банківських рахунків у "Реал Банку" і не міг впливати на його діяльність.

"Ігор Валерійович був лише клієнтом "ПриватБанку", який користувався його послугами. Інших доказів слідство не надало", — підкреслив Лисак.

Адвокат наголошує, що сучасна банківська система щодня оперує тисячами транзакцій між різними установами, і на цій основі робити висновки про причетність Коломойського до операцій в іншому банку неможливо.

Він також зауважив, що БЕБ намагається заповнити прогалину в доказах, створюючи теорії, що ґрунтуються на припущеннях про пов'язаність клієнта банку з усіма операціями, які відбувалися у той самий час.