Папа Римський Франциск зустрівся із Зеленським. Стала відома головна тема зустрічі

Читати російською
Автор
Новина оновлена 11 жовтня 2024, 14:47

Зустріч тривала 35 хвилин

Президент України Володимир Зеленський у п’ятницю, 11 жовтня, зустрівся з Папою Римським Франциском у Ватикані. Перша зустріч глави української держави з Понтифіком відбулася навесні 2023 року.

Про це він повідомив у Facebook. На зустрічі з Понтифіком президент говорив про повернення українців з російського полону і не оминув новину про смерть журналістки Вікторії Рощиною. Нагадаємо, про це стало відомо у четвер, 10 жовтня: Рощину готували до обміну, але вона померла під час етапування з Таганрога до Москви.

"Для багатьох українських журналістів, які знали Вікторію, її загибель – це справжній удар. І в російському полоні залишаються ще багато інших журналістів, громадських діячів, керівників громад з окупованої території, навіть просто звичайних людей, які були захоплені під час російської окупації", — написав Зеленський.

Також глава держави розраховує на сприяння з боку Святого Престолу у питаннях повернення українців із російського полону.

Під час зустрічі Зеленський і Франциск обмінялися подарунками: президент України вручив Папі Римському картину про військові злочини росіян у Бучі і отримав у подарунок бронзовий барельєф із зображенням квітки, що розпускається, і написом "Світ – це тендітна квітка". За даними італійського видання Ansa, зустріч тривала 35 хвилин.

Офіс президента України

Як повідомляв "Телеграф" раніше, президент України Володимир Зеленський назвав дату проведення нового мирного саміту. Це має відбутися у листопаді цього року.