Демографічна яма в Україні буде поглиблюватись, при чому з перекосом у бік чоловіків - Олексій Голобуцький

Читать на русском
Автор
2977
Населення України скоротилось через війну
Населення України скоротилось через війну. Фото https://investory.news

Масовий виїзд українок та дітей призведе до жахливої демографічної ситуації в країні, вважає експерт

Прикрі демографічні перспективи України: на 10 чоловіків — 9 жінок, і то в кращому випадку.

50% українок, що виїхали до Польщі, вже не мають наміру повертатись. Ще 8% не впевнені. Навряд чи щодо українок в інших державах ситуація помітно відмінна.

Трохи цифр: Україна втратила — сподівались, що тимчасово — мінімум 2,7 мільйона жінок. Максимум — до 4-х мільйонів (загальна оцінка кількості біженців — від 6-х до 8-х мільйонів, і десь половина з них — жінки, ще приблизно третина — діти). Поки планують повернутись від 1,13 до 1,68 мільйона українок.

Чоловіки воюють. Втрати не озвучуються, але якщо відштовхуватись від втрат ворога в 400 тисяч, то ми втратили, можливо, 100-150 тисяч бійців. А також безповоротно втратили через евакуацію 1,6-2,3 мільйона жінок.

Загальну чисельність населення України фахівці зараз оцінюють дуже приблизними (+-2-3 млн) цифрами, але загалом це не менше 28 млн. осіб. Раніше це було б 15 млн жінок на 13 млн чоловіків (54% до 46% орієнтовно). Зараз цифри приблизно однакові, чоловіків навіть на 1-2 мільйони більше, мабуть.

Крім того, жінок репродуктивного віку серед усіх жінок в Україні кардинально поменшало. Плюс вивезено дітей — котрі дорослішатимуть і вливатимуться до продуктивного населення інших країн, а не України. А в нас буде тільки поглиблюватись демографічна яма.

В підсумку українським чоловікам буде не дуже весело: конкуренція посилиться, і то значно. В кращому випадку на 10 хлопців — 9 дівчат. Ймовірно, дівчат буде навіть менше.

Джерело: сторінка у Телеграм

Info Icon

Думки, висловлені в рубриці блоги, належать автору.
Редакція не несе відповідальності за їх зміст.