В Україні здорожчають деякі продукти: які саме та через що

Читать на русском
Автор
1980
Їжа
Їжа. Фото Pixabay

Експерт дав прогноз

Протягом найближчих місяців в Україні буде зберігатись тенденція на ріст вартості певної категорії продуктів. Це стосуватиметься сала, овочів та одного виду м'яса.

Рекордна вартість встановиться на сало, в той час, як найскладніша ситуація на українському ринку буде з яловичиною. А овочі щомісяця дорожчатимуть до 7%, як розповів економічний експерт Юрій Гаврилечко в ефірі "Сніданку".

"Сало дорожчатиме більшими темпами, ніж м'ясо. Саме сальних порід свиней в Україні фізично набагато менше зараз, ніж м'ясних. Тому сало, швидше за все, буде нижче за якістю та вище за ціною", — каже експерт.

За словами Гавриленка, найближчими місяцями може суттєво зменшитись пропозиція одного виду м'яса — яловичини. Це пояснюється війною та непростими умовами утримання худоби.

Щодо овочів, то експерт прогнозує щомісячний ріст вартості до 7%.

"Овочі дорожчатимуть. Насамперед через те, що умови зберігання безпосередньо залежать від ціни на електроенергію", — зазначив фахівець.

Раніше Тетяна Попович, керівник відділу маркетингу оптового ринку сільськогосподарської продукції "Шувар" м.Львів розповіла для "Телеграфа" прогноз цін на тепличний огірок.