Очікується фіндопомога від ЄС: що буде з курсом долара в Україні на цьому тижні

Читать на русском
Автор
Банкнота
Банкнота. Фото Pixabay

Експерт дав прогноз на 29 січня-4 лютого

З лютого лідери ЄС зберуться на саміт, аби узгодити надання фінансової допомоги Україні. Експерти кажуть, що протягом цього тижня здешевшання гривні чекати не варто.

Як повідомляє фінансовий аналітик Андрій Шевчишин, передає ТСН, в кінці січня та на початку лютого безготівковий курс не сягатиме нижче 37,5 гривень. Середній готівковий коливатиметься в межах 38,10-38,30 гривень.

"На минулому тижні вперше за тривалий час пропозиція валюти на міжбанківському ринку була більшою, ніж попит. Але курс долара не пішов глибоко вниз, бо Нацбанк викупив надлишки. Чим показав: безготівковий курс надалі не буде нижчим за 37,5 грн/долар. А середній готівковий, відповідно, на 60-80 коп. вищий, це 38,10-38,30 грн/долар", — пояснює експерт.

За його словами, на український ринок впливає надання виплат від міжнародних партнерів. І якщо 1 лютого лідери ЄС зберуться на саміт і не досягнуть угоди про виділення 50 млрд євро допомоги Україні, то курс долара, ймовірно, буде рости.

"Втім, ймовірність форс-мажору на саміті ЄС невисока", — мовиться у виданні.

Курс долара в Україні станом на 29 січня

За даними порталу "Мінфін", у понеділок, 29 січня, середній курс долара в українських банках становить 37,75 грн (купівля) та 38,35 (продаж). Готівковий курс — 38,24 (купівля) та 38,35 (продаж). Водночас офіційний курс Національного банку України становить 37,78 грн.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що буде з курсом долара в Україні у лютому. Прогнозом поділився начальник департаменту казначейства "Глобус Банку" Тарас Лєсовий.