Коливання курсу збільшиться: що вплине на долар на початку лютого

Читать на русском
Автор
Банкнота
Банкнота. Фото Pixabay

Що приготував українцям наступний місяць

Цей тиждень майже не відзначатиметься змінами на готівковому ринку. Протягом 30 січня-4 лютого коридор коливання вартості долара має трохи підвищитися.

Як прогнозує Директор з ринку капіталів Sense Bank Тетяна Попович, передає 24 Канал, є два чинники, які впливатимуть на показники вже цього тижня. Курсові коливання майже не будуть відчутними, хоча вартість продажу долара перебуватиме в межах 38,4-38,9 гривні.

За її словами, до 4 лютого на валютний ринок впливатиме зростання ділової активності та активізація імпортерів та період виплати зарплат українцям.

Варто підкреслити, що через останній чинник зросте обсяг вільної гривневої ліквідності (Ред. Ліквідність — можливість швидкого переводу активу в готівку без істотної втрати його вартості (з мінімальними витратами)) на руках у населення. Деяка частина грошей потрапить на готівковий ринок.

"Як і раніше, стримувати курс на готівковому ринку будуть конкуруючі з ним безготівкові банківські канали: онлайн-купівля в межах 50 000 гривень на місяць та і межах 200 000 гривень на місяць – з розміщенням на тримісячному депозиті", — пояснила Попович.

Вона прогнозує, що протягом 30 січня-4 лютого коливання показників збільшаться, але курс продажу буде на рівні 38,4 – 38,9 гривні.

Курс долара в Україні станом на 30 січня

За даними порталу "Мінфін", у вівторок, 30 січня, середній курс долара в українських банках становить 37,80 грн (купівля) та 38,34 (продаж). Готівковий курс — 38,25 (купівля) та 38,33 (продаж). Водночас офіційний курс Національного банку України становить 37,88 грн.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що буде з курсом долара в Україні у лютому. Прогнозом поділився начальник департаменту казначейства "Глобус Банку" Тарас Лєсовий.