Зміни будуть помітними: чого очікувати від курсу долара до кінця робочого тижня

Читать на русском
Автор
Банкнота
Банкнота. Фото Pixabay

Експерт навів межі, в яких перебуватиме валюта

Певний час на валютному ринку України панувала більш-менш стабільна ситуація. Однак експерт каже, що до кінця цього робочого тижня відбудуться ймовірні зміни з доларом — зниження в купівлі та зростання в продажу.

Як прогнозує фінансовий аналітик Олексій Козирев, у банках курс готівкової американської банкноти не сягатиме вище 38,8 гривні. В обмінниках показники не вийдуть за межі 38,7 гривні.

За словами аналітика протягом 31 січня-2 лютого передбачаються зміни курсу долара. Більшість обмінників продовжать працювати у форматі "з обороту" зі різницею між курсом продажу та купівлі в межах 20-30 копійок. У деяких районах, де низька конкурентна ситуація, спред розшириться до 1 гривні.

Тому, протягом цього терміну, у банках курс готівкової валюти коливатиметься в межах від 37,3 до 38,8 гривні. В обмінниках ситуація майже не відрізнятиметься, адже показники очікуються від 37,4 до 38,7 гривні.

Курс долара в Україні станом на 31 січня

За даними порталу "Мінфін", у середу, 31 січня, середній курс долара в українських банках становить 37,75 грн (купівля) та 38,35 (продаж). Готівковий курс — 38,13 (купівля) та 38,25 (продаж). Водночас офіційний курс Національного банку України становить 37,87 грн.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, як поводитиме себе курс долара в Україні, якщо Конгрес США схвалить надання фінансової допомоги.