На курс може вплинути китайський новий рік: чого чекати від долару в Україні

Читать на русском
Автор
Банкнота
Банкнота. Фото Pixabay

Яка буде ціна валюти на початку лютого

Більшість експертів впевнені в тому, що на цьому тижні не відбудеться великого здорожчання американської валюти. Однак в цей період буде підготовка та святкування китайського нового року, що може вплинути на ситуацію.

Як каже директор департаменту казначейських операцій Unex Bank Анна Золотько, передає 24 Канал, наприкінці минулого тижня валютні показники продажу долара зрівнялись з курсом купівлі безготівкової банкноти. Така подія є сигналом того, що курс долара не знижуватиметься надалі.

За словами Золотько, протягом 7-11 лютого триватиме підготовка до китайського нового року та його святкування. Однак це обмежуватиме попит на долар з боку імпортерів, тому, ймовірно, курс може трохи впасти або стабілізуватись.

"Протягом цього тижня курс продажу готівкового долара знаходитиметься в діапазоні 37,8 – 38,3 гривні", — мовиться у виданні.

Курс долара в Україні станом на 7 лютого

За даними порталу "Мінфін", у вівторок, 7 лютого, середній курс долара в українських банках становить 37,55 грн (купівля) та 38,10 (продаж). Готівковий курс — 37,95 (купівля) та 38,05 (продаж). Водночас офіційний курс Національного банку України становить 37,62 грн.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, в якому коридорі може коливатись курс долара в Україні протягом лютого.