Є два фактори: економіст дав прогноз курсу долара на наступний тиждень

Читать на русском
Автор
Долари
Долари. Фото Pixabay

Офіційний курс Національного банку України складає 37,60 грн

На минулому тижні курс долара в Україні був досить стабільним. Найімовірніше наступні сім днів не принесуть значних змін.

Прогноз курсу долара на тиждень 5–11 лютого дав доктор економічних наук, професор та заслужений економіст України Олексій Плотніков. Його публікує сайт "Pro Гроші".

За його словами, якихось кардинальних змін на валютному ринку не очікується. Стабільність обумовлена двома чинниками.

По-перше, Україна отримала позитивне рішення з боку Європейської Комісії щодо надання фінансової допомоги у розмірі 50 мільярдів на чотири роки. Це стабілізує економіку і сприяє стійкості курсу долара.

По-друге, з’явилися сигнали, що Конгрес Сполучених Штатів Америки незабаром може ухвалити рішення щодо надання допомоги Україні. Це також позитивно впливає на валютний ринок.

"Тому з цього погляду немає обґрунтованих причин очікувати будь-яких перешкод для утримання стабільного курсу долара та євро, особливо з огляду на відсутність аномалій протягом цього тижня", — прогнозує Плотніков.

Економіст упевнений, що ймовірність раптових та значних змін на валютному ринку наступного тижня незначна. На його думку, вартість долара буде приблизно такою ж, як і минулого тижня.

Курс долара в Україні станом на 3 лютого

За даними порталу "Мінфін", у суботу, 3 лютого, середній курс долара в українських банках становить 37,60 грн (купівля) та 38,15 (продаж). Готівковий курс — 37,98 (купівля) та 38,10 (продаж). Водночас офіційний курс Національного банку України становить 37,60 грн.

Раніше "Телеграф" писав про прогнози щодо курсу долара кандидата економічних наук та незалежного експерта Олександра Хмелевського. Він розповів, коли курс може зрости до 40,7 гривні.