Коливання чи стабільність? Українцям розповіли, що буде з доларом наступного тижня

Читать на русском
Автор
Що буде з курсом долара у лютому Новина оновлена 11 лютого 2024, 07:45
Що буде з курсом долара у лютому. Фото Pixabay

Експерт зробив прогноз на 5-11 лютого

Наступного тижня ситуація на валютному ринку України навряд чи зміниться. Готівковий ринок, як і раніше, відображатиме всі зміни на міжбанку морально-психологічна стійкість суспільства до нових випробувань.

Такий прогноз 5-11 лютого озвучив начальник департаменту казначейства Глобус Банку Тарас Лєсовий. Про це пише РБК-Україна.

"Тобто курсові показники багато в чому залежатимуть від своєчасних валютних інтервенцій, які мають забезпечити відносну стабільність між попитом і пропозицією на міжбанку. Проте на міжбанку діє вільне курсоутворення, що виявляється в частих і різновекторних змінах поточних курсів, але в основному вони не є суттєвими", — сказав він.

Також Лєсовий підкреслив, що ситуація багато в чому залежатиме від макрофінансової допомоги, блокування кордонів тощо.

На міжбанку курсові коливання відбуватимуться у межах 37,75-38,75 грн/долар та 40-42 грн/євро. Валютні коливання на готівковому ринку будуть у межах 38-39,5 грн/євро та 41-43 грн/євро.

"Отже, наступного тижня на валютному ринку не варто очікувати системних змін: роль регулятора вкупі з іншими об’єктивними факторами, що безпосередньо зачіпають рівень доходів бюджету, сформують поточну курсову ситуацію. А вплив воєнних чинників досі залишається важкопрогнозованим, однак, як доводить ситуація в грудні, не менш важливим для ринку", — зазначив Лєсовий.

Зазначимо, що за даними порталу "Мінфін", сьогодні, 4 лютого, середній курс долара в українських банках становить 37,60 грн (купівля) та 38,15 (продаж). Готівковий курс — 37,95 (купівля) та 38,07 (продаж). Водночас офіційний курс Національного банку України — 37,60.

Раніше "Телеграф" писав про те, що економіст Олексій Плотніков розповів, що буде з доларом наступного тижня в Україні в період з 5 по 11 лютого.