Деякі категорії українців отримають збільшені виплати: який розмір доплати

Читать на русском
Автор
Гривня
Гривня. Фото Національний банк України

Кому пощастить з надбавкою

Україна продовжує нараховувати соціальні виплати для дітей з інвалідністю або для осіб з інвалідністю з дитинства. Для таких громадян у цьому році очікується збільшення підтримки.

Як повідомляється у пресслужбі уряду, Міністерство соціальної політики України проводитиме розширення допомоги разом зі Всесвітньою продовольчою програмою ООН. Це зроблено з метою підвищення розміру виплати, якщо сума соціальної допомоги для вищенаведених громадян менша за 3 250 гривень.

Хто може розраховувати на додаткові виплати та який розмір

На збільшений розмір нарахування протягом 3 місяців розраховуватимуть особи з інвалідністю з дитинства та діти з інвалідністю, сума соціальних виплат яких складає менш як 3 250 гривень.

Окрім того, надбавку також здійснять тим, кому не надається допомога від інших міжнародних організацій та на тих, хто не отримує виплати для ВПО (за винятком тих, хто проживає на територіях активних або можливих бойових дій, визначених Міністерством реінтеграції).

Як мовиться на урядовому порталі, програмою передбачено збільшення підтримки на суму, якої не вистачає до 3 250 грн (але не менше 100 грн). Тобто, якщо виплата від держави становить, наприклад, 2 361 грн, то ВВП ООН спрямує особі або дитині з інвалідністю додатково ще 889 грн.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що жителі Петропавлівської ОТГ в Куп'янському районі розраховують на виплату 4500 гривень. У деяких випадках сума може збільшитись.