Курс може змінитися: чого чекати від долара в кінці робочого тижня

Читать на русском
Автор
Банкнота Новина оновлена 08 лютого 2024, 13:15
Банкнота. Фото Pixabay

Українці перестали в паніці здавати валюту і це відобразилось на коливаннях

На валютного ринку, ймовірно, відбудуться певні коливання. До кінця робочого тижня українські банки та обмінники можуть відчутно змінити курс готівкового долара.

Як прогнозує фінансовий аналітик Олексій Козирев, передає Мінфін, банки готуються знизити показники у купівлі та підвищити у продажу. Протягом 8-9 лютого вартість продажі американської банкноти коливатиметься в межах 37,25-38,4 гривні.

Однак, за його словами, зміни також відбудуться і в обмінниках. Курс готівкового долара не впаде нижче 37,35 гривні та не сягатиме вище 38,3 гривні.

Водночас аналітик зауважив, що наразі українці в ажіотажі вже не біжать здавати валюту при перших ситуативних стрибках курсу. Це одразу відзначається на показниках.

"Відносно спокійно цього тижня поводитиметься і готівковий валютний ринок. Щоправда, обсяги купівлі валюти населенням, як і раніше, перевищуватимуть суми, які здають громадяни в обмінники фінкомпаній та каси банків", — пояснює Козирев.

Курс долара в Україні станом на 8 лютого

За даними порталу "Мінфін", у четвер, 8 лютого, середній курс долара в українських банках становить 37,60 грн (купівля) та 38,05 (продаж). Готівковий курс — 37,95 (купівля) та 38,03 (продаж). Водночас офіційний курс Національного банку України становить 37,59 грн.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, в якому коридорі може коливатись курс долара в Україні протягом лютого.