Допомога виплачуватиметься 3 місяця: строк подання заявок відкрито до середини лютого

Читать на русском
Автор
2207
Гривня
Гривня. Фото 24 канал

Для цього необхідно заповнити відповідну форму

Громадяни України під час війни мають право на певні фінансові допомоги. Одна з таких нараховуватиметься від Норвезької ради у справах біженців в Україні в розмірі 10800 гривень протягом 3 місяців.

Як мовиться на сторінці NRC, реєстрація на виплату триватиме з 9 до 18 лютого. Вона здійснюватиметься з метою витрат на їжу, освіту, медичну допомогу чи житло.

Таке нарахування призначена для найбільш вразливого населення, яке постраждало від воєнних дій на всій території України.

Хто має право на допомогу

  • люди поблизу лінії фронту;
  • постраждалі від нещодавніх подій;
  • ті, хто проживає на території поза контролем уряду України;
  • переміщені особи, які були вимушені залишили свій дім.

Варто зауважити, що є одна пріоритетна умова для надання виплати — особа не отримувала раніше допомогу від NRC чи іншої організації.

Заявку можна подати на сторінці організації, заповнивши відповідну форму.

На сторінці запевняють, що під час подання заяви особі необхідно на пристрої ввімкнути GPS. Це буде зроблено з метою перевірки місцеперебування заявника.

Окрім того, можуть бути випадки, коли представники організації попросять надати конкретну інформацію (наприклад, ІПН), щоб уникнути дублювання виплат з іншими організаціями.

"NRC ніколи не запитуватиме номер банківської картки, PIN-код чи CVV-код. Якщо ви отримаєте електронного листа, SMS чи повідомлення в соціальних мережах, яке виглядає підозріло, не відповідайте на них. Ви можете перевірити, чи є цей канал зв'язку офіційним, звернувшись на безкоштовну гарячу лінію NRC за номером 0 800 302 007", – зазначають в гуманітарній організації.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, хто з українців розраховуватиме на миттєву виплату.