Перелік осіб було розширено: кому з малозабезпечених родин виплатять допомогу

Читать на русском
Автор
Гривня
Гривня. Фото Гал-інфо

Кабмін вирішив підтримати таких українців

Урядом було прийнято постанову, яка надає розширену можливість виплати малозабезпеченим родинам. Це зроблено з метою, аби такі особи активніше змогли користуватись послугою.

Як повідомляється на Урядовому порталі, раніше допомога малозабезпеченим родинам не могла призначатися, якщо в родині є працездатні особи, які не працюють, або за них не сплачувався ЄСВ протягом попередніх 3-х місяців перед зверненням по цю допомогу. Тому для осіб з-поміж ВПО в таких сім'ях було неможливо отримати виплати.

На сайті пояснюється, що нарахування не здійснювалось для сімей ВПО, якщо вони перемістились і в наслідок цього втратили роботу, а також у разі, якщо в родині є вимушені українські мігранти, які повертаються з-за кордону після тривалого перебування.

"Відтепер цю ситуацію змінено. Оскільки уряд має на меті підтримати ВПО та українців, які повертатимуться із-за кордону та ще не встигли працевлаштуватись в Україні і не мають власних джерел доходів, допомога призначатиметься на 6 місяців: для родин, що повернулись в Україну після тривалого (понад 90 днів поспіль) перебування за кордоном, навіть якщо в таких родинах є працездатні непрацюючі особи, які не сплачували ЄСВ; для родин внутрішньо переміщених осіб, які, внаслідок переміщення, не працювали або не сплачували ЄСВ", — йдеться у повідомленні.

Такі нововведення були прийняті з метою повернення українців до економічно незалежного життя та мотивації до працевлаштування.

Кабмін додає, що особи в родині ВПО або мігрантів, які повернулись, є працездатними, однак не працюють, то після призначення допомоги для малозабезпечних родин протягом 2 місяців українці мають знайти роботу або стати на облік в Державному центрі зайнятості.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, які грошові виплати можуть оформити родини в Дії.