На складах накопичується продукція: що буде з цінами на тепличні томати надалі

Читать на русском
Автор
Овоч
Овоч. Фото Pixabay

Якщо найближчим часом попит на овоч не підніметься, то вартість точно поповзе вниз

На українському ринку спостерігається здешевшання деяких популярних товарів. Серед товарів ціна впала на імпортний тепличний томат з Туреччини.

Як повідомляють аналітики проєкту EastFruit, причиною негативної цінової тенденції стало послаблення попиту на дану продукцію з боку оптових компаній та роздрібних мереж. Наразі цей товар пропонується до продажу по 60-80 гривень, що в середньому на 17% дешевше, аніж минулого тижня.

За словами фахівців, продавці продовжують знижувати ціни через невеликий попит та велику кількість імпортної продукції, яка накопичується на складах.

"Так, протягом тижня поставки томату з Туреччини продовжували збільшуватися, внаслідок чого пропозиція на ринку залишалася надлишковою. Одночасно з цим активність покупців продовжувала знижуватися. Через низькі темпи збуту більшість оптових компаній і роздрібних мереж скоротили обсяги закупівель томатів і купували нові партії в міру реалізації наявних запасів", — пояснюють у проєкті.

Експерти наголошують, що вартість на імпортні товари в Україні станом на зараз складають на 10% нижче, аніж торік. Тому, через повільні темпи збуту тепличного товару ключові гравці ринку прогнозують ймовірне подальше здешевшання до кінця лютого, якщо найближчим часом попит не виросте.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, які товари в Україні найбільше здорожчали або здешевшали протягом січня 2023-2024 року.