Потроху дорожчає: як в Україні зросли ціни на яловичину та сало

Читать на русском
Автор
Потроху дорожчає: як в Україні зросли ціни на яловичину та сало

Різниця з попереднім місяцем вже сягнула кількох гривень

Ціни на яловичину та сало потроху зростають, щоправда, як і обіцяли експерти, різких стрибків не передбачається. Порівняно з січнем, ціна у лютому на обидва продукти зросла на кілька гривень.

Про це свідчать дані порталу "Мінфін". Станом на 9 лютого, ціна на яловичину, зросла на 1,4% порівняно з попереднім місяцем, тоді як цінник на домашнє сало зріс на 1,45%.

Ціни на сало за даними Мінфіну 9 лютого

Простими словами, ціна на яловичий гуляш зросла з 257,95 грн/кг до 261,70 грн/кг, а ціна на домашнє сало — з 255,28 грн/кг до 259,00 грн/кг. Водночас ціна на солоне сало знизилася на кілька копійок, до 242,88 грн/кг.

Ціни на яловичину за даними Мінфіну 9 лютого

Як бачимо, середня ціна яловичини в Україні — 261,70 грн за кг, при цьому найдорожча пропозиція у мережі Megamarket. Разом з тим, ціна на яловичині ребра не змінювалася вже понад місяць і станом на 9 лютого складає 157,90 за кг. При цьому, в магазинах Auchan ціна на ребра складає 140,90 грн за кг, тоді як у мережі Megamarket — 175,00 грн.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те як змінилися ціни на м'ясо в Україні за останній рік. Окремі категорії зросли до 37%.