Ціни йдуть вгору: на скільки подорожчала риба у лютому

Читать на русском
Автор
Риба на прилавках магазинів не тішитиме цінами
Риба на прилавках магазинів не тішитиме цінами. Фото pinterest.com

Середня ціна стартує від 140 грн

У той час, як в Україні знизились ціни на низку продуктів, вартість риби піднялась. Порівняно з січнем поточного року риба здорожчала на декілька гривень.

Про це свідчать дані Мінфіну. Середні ціни на рибу коливають у межах 140-200 грн.

Скумбрія свіжоморожена після ціни трохи більше 136 грн стала коштувати у середньому майже 141 грн за кілограм. Найдешевша ця риба у магазинах мережі Novus — 124 грн за кілограм.

Середці ціни на рибу у лютому
Середні ціни у лютому
Середні ціни у січні

Оселедець слабосолоний у січні мав середню ціну 141 грн за кілограм, а у лютому вже підскочив до 149 грн. І найнижчий цінник на цю рибу у магазинах мережі Novus та Varus.

Середні ціни у лютому
Середні ціни у січні

А от вартість живого коропа навпаки дещо знизилась. У січні середня ціна була трохи більше 176 грн, а у лютому вона вже складає 175 грн. Найнижчий цінник на живого коропа у магазинах мережі "Ашан" — 149 грн.

Середні ціни у лютому
Середні ціни у січні

Ціна ж патраного коропа залишилась незмінною і її середній показник — трохи більше 200 грн за кілограм. Найдешевша пропозиція у магазинах "Ашан" за ціною 186 грн.

Середні ціни у лютому
Середні ціни у січні

Раніше "Телеграф" писав, що протягом 2024 року вартість базових продуктів для українців залишиться майже незмінною, але лише вітчизняного виробництва.