Нюансів не уникнути: коли батькам мають нараховувати виплати на дитину та куди звертатись, якщо їх затримують

Читать на русском
Автор
На першу дитину сума виплати за місяць складає 860 грн
На першу дитину сума виплати за місяць складає 860 грн. Фото Pinterest

Важливі деталі варто батькам взяти до уваги

В Україні щомісяця батьки отримують 860 грн допомоги від держави на виховання дитини. Ці гроші надходять, поки малюку не виповниться три роки.

Проте чимало питань виникає щодо строків виплат та що робити, якщо їх затримують. Відповідь на це питання писало видання "Факти".

Попри те, що точної дати виплати дитячих грошей немає, все ж таки гроші надходять на рахунок у першій половині місяця. Відсутність фіксованої суми виплати повʼязана з тим, що на початку кожного місяця Державна казначейська служба України перераховує в банк кошти, які надходять на карту одержувачів дитячої допомоги. При цьому період зарахування грошей на карту не може перевищувати трьох днів.

Тож, коли вони надходять на рахунок комерційного банку в період з 4 по 10 число, батьки отримують їх з 5 по 15 число щомісяця.

Що робити, якщо гроші не прийшли

Проте, як пояснюють у Мінсоцполітики, трапляється й таке, що батьки отримують виплати на дитину із запізненням. Частіше за все причина полягає у тому, що органи Державної казначейської служби роблять платежі з урахуванням ресурсної забезпеченості єдиного казначейського рахунку та пріоритетності здійснення видатків.

Тому у період повномасштабної війни гроші першочергово спрямовуються на національну безпеку та оборону держави. А на соціальні виплати кошти розподіляють потім.

Якщо батькам не приходить грошова допомога на дитину, то варто звертатися в орган соціального захисту населення за місцем фактичного або тимчасового перебування.

Також можна зателефонувати на урядову гарячу лінію за номером 15-45.

Раніше "Телеграф" писав, що Україна продовжує фінансово підтримувати своїх громадян та виплачувати їм певні компенсації. Одна з таких здійснюватиметься у разі, якщо особа залишилась без роботи.