Зафіксується стабільність? Як коливатиметься курс долара на цьому тижні

Читать на русском
Автор
Банкнота
Банкнота. Фото 24 канал

Іноді позначки перевищать 41 гривню

На поточному тижні очікується невелике коливання курсу американської валюти. Є ймовірність, що на готівковому ринку показники триматимуться близько 41 гривні.

Курс готівкового долара відійшов від познаки 41 гривні, коли відбулось значне падіння показників на міжбанку. Однак протягом більшої частини тижня він коливався в межах 40,90-41 гривні, як каже директор департаменту казначейських операцій Unex Bank Анна Золотько у коментарі для 24 Каналу

"Цього тижня я очікую на відносно спокійну ситуацію на валютному ринку. У безготівковому сегменті котирування коливатимуться в діапазоні 40,40 – 40,90 гривень за долар. На готівковому ринку курс намагатиметься триматися позначки 41 гривень за долар", — прогнозує вона.

Тому як резюмує вона, протягом 9-14 липня готівковий курс американської валюти не зазнає значних змін і перебуватиме в межах 40,70-41,20 гривні.

Курс долара в Україні станом на 9 липня

За даними порталу "Мінфін", у вівторок, 9 липня, середній курс долара в українських банках становить 40,50 грн (купівля) та 41,0 (продаж). Готівковий курс — 40,95 (купівля) та 41,05 (продаж). Водночас офіційний курс Національного банку України становить 40,7 грн.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про курс долара в Україні у середині липня. Прогнозом поділився начальник департаменту казначейства "ГЛОБУС БАНКУ" Тарас Лєсовий.