До Києва прибули представники МВФ: названо цілі візиту

Читать на русском
Автор
Представники Фонду прибули до української столиці
Представники Фонду прибули до української столиці. Фото Колаж

Після зустрічей в Києві місія МВФ розпочне дискусії із представниками України у Варшаві

До Києва прибули представники Міжнародного валютного фонду. У ході візиту обговорюватимуться економічна політика України та виклики, що стоять перед економікою.

"Команда МВФ на чолі з Умою Рамакрішнан, заступником директора Європейського департаменту МВФ, розпочинає сьогодні у Києві зустрічі з представниками влади України та іншими партнерами", — заявив постійний представник Міжнародного валютного МВФ в Україні, чиї слова цитує "РБК-Україна".

Крім того, 13 лютого команда МВФ також візьме участь в інавгураційному засіданні керівного комітету Фонду розвитку потенціалу України, який адмініструється МВФ. На зустрічі представників України, партнерів з розвитку та фахівців МВФ обговорюватимуться "пріоритети посилення здібностей України та підтримка МВФ цього важливого завдання".

Після цих зустрічей 17 лютого місія МВФ на чолі з Гевіном Греєм розпочне дискусії із представниками України у Варшаві. Обговорюватиметься перегляд програми розширеного фінансування, що підтримується МВФ.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що Україна готує план, який включає розширення продажів внутрішніх облігацій, підвищення податків та скорочення видатків, щоб закрити дірку в бюджеті. Це робиться на випадок припинення підтримки з боку Білого дому та отримання коштів від Міжнародного валютного фонду (МВФ).