У Києві судитимуть чиновницю: сидячи в столиці, вела Telegram-канал Азарова (фото)

Читать на русском
Автор
Жінці загрожує суворе покарання
Жінці загрожує суворе покарання. Фото СБУ

Наразі обвинувачена перебуває під вартою

Чиновниця однієї із столичних райдержадміністрацій адмініструвала Telegram-канал екс-прем’єр-міністра України та вела пропагандистську діяльність від його імені. Жінці інкримінують одразу кілька серйозних статей КК України за що їй загрожує суворе покарання.

Обвинувальний акт по цій справі вже направили до суду. Про це повідомили у прес-службі Офісу Генпрокурора України.

Відомо, що чиновниця однієї з київських РДА розпочала співпрацювати з колишнім прем’єром України ще у 2015 році і не припинила його ні після повномасштабного вторгнення РФ на територію України, ні після ракетного обстрілу столиці.

Жінка свідомо вела соціальні мережі від імені свого "шефа" та координувала пропагандистську діяльність екс-прем’єр-міністра у його Телеграм-каналі. Крім цього вона організовувала антиукраїнські інтерв’ю та коментарі російським ЗМІ.

За даними Офісу Генпрокурора, антиукраїнські заяви експрем'єр-міністра в його Телеграм-каналі вона готувала навіть у день початку повномасштабного вторгнення, ілюструючи допис фотографіями руйнувань столиці.

Варто зазначити, що на момент скоєння злочину вона працювала начальником організаційного відділу в одній із столичних райдержадміністрацій.

Фахівці проаналізували опублікований колишньою чиновницею контент та провели його експертизу. В заключенны сказано, що обвинувачена виступала автором контенту, який містить публічний заклик до насильницької зміни встановленого в Україні конституційного ладу.

Жінку судитимуть за фактами закликів до насильницької зміни та повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, виправдовування та визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 436-2 КК України).

На даний момент вона перебуває під вартою. Попереду на неї чекає суд.

Раніше "Телеграф" повідомляв про те, що мешканець Києва та його знайома потрапили за ґрати через розмови по телефону. Так, киянин, під час телефонних розмов зі своєю знайомою з Черкас, виправдовував збройну агресію Росії і чекав на прихід до влади окупантів. За місцем проживання прихильників "російського світу" провели обшуки, а їх взяли під варту.